Jobbet får följa med

Ta med jobbet på semestern

Arbetstid – vad är det? Tidsbegreppen har förändrats sedan jag startade eget. Gränsen mellan jobb och ledighet har suddats ut. På gott och på ont.

Några regler har jag satt upp för mig själv. Upp klockan sju. Tio minuters yoga, kaffe och DN! Åtta är jag redo för dagens första pass. Oftast är det jobb men det kan vara trädgårdsarbete, träning eller veckohandling. Har du provat att storhandla före klockan nio? Det är ödsligt i gångarna och tomt vid kassorna. Det är jag, pensionärerna och en annan småbarnsförälder. Det blir inte ett dugg roligare men det går undan.

Motsatsen till stämpelklocka

Det kanske är en förälskelse som går över. Men än så länge gillar jag verkligen att styra min egen tid. Det jag förr bara kunde göra kvällstid och på helger kan jag nu göra en onsdag mitt på dan. Å andra sidan tar jag gärna fram datorn efter middagen eller när jag vaknar på  lördagsmorgonen.

Baksidan är att fredagseftermiddagen har mist sin charm. Helg och semester är två ljuvliga ord fyllda med längtan och vila – de börjar tappa sin innebörd. På sikt gäller det att ha koll på  återhämtningen. Bara för att det är kul går det inte att jobba jämt.

Nu är väskan packad inför semestern. I ryggan ligger datorn och böcker om content marketing. Det kommer att bli en annorlunda ledighet – med Texting i bagaget.

För dig som inte vill packa datorn:
Använd schemaläggningsfunktionen. Den finns både på Facebook (för företagssidor) och i bloggverktyg som Word Press. Du kan också tidsinställa nyhetsbrev och använd flöden från andra sociala medier. Under sommaren kan du, beroende på målgrupp, vara lite mer ”privat” i inläggen. Här får du några förslag:

  • Boktips
  • Podfavoriter
  • Musiklistor
  • Sommarrecept
  • Företaget-har-öppet-bilder

Ingen arbetstid

Glad midsommar!

Fyll i din e-post så får du nyhetsbrev med tips och blogginlägg:


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *