Om resedrömmar & prestationsångest

resedrömmar

Vilken julhelg! Vädret i Stockholm var en total katastrof. Mörker, dimma och regn. Då var det skönt att drömma sig bort till varmare breddgrader. Och i år fick jag betalt för det.

Under mellandagarna skrev jag om Marrakech och Malaga, om vingårdar och spahotell. Jag hade inte kunnat få ett bättre uppdrag! En hel resebilaga ska fyllas med inspirerande texter. Jag får användning av mina erfarenheter från tiden på Bokningsbolaget, jag är van att skriva resereportage och jag har ett stort kontaktnät. Ändå kommer osäkerheten smygande. Jag vill så gärna att det ska bli bra, jag vill känna mig stolt och framförallt vill jag få fortsatt förtroende att göra magasinet.

Ålder verkar inte råda bot på prestationsångest. Jag vill fortfarande leva upp till andras och framförallt mina egna förväntningar. Jag vill inte misslyckas!

5 tips för att ta hand om prestationsångest

Känner du igen dig? Blir du osäker på dig själv när du vill för mycket? Brukar du också komma in i en spiral med negativa tankar? Då finns det några knep:

  • Ta alltid åt dig när du får beröm. Det är lätt att vara tvättsvamp vid kritik och slå bort de positiva orden. Gör tvärtom!
  • Skriv listor på det som du är mest nöjd med hos dig själv.
  • ”Vad har jag gjort för bra idag?” – ställ dig den frågan varje kväll innan du somnar.
  • När du får negativa tankar: försök att se på saken ur en mer positiv synvinkel (lättare sagt än gjort tycker jag).
  • Släpp tanken på att vara perfekt. Det kan andra få vara på Instagram.

Nu är texterna levererade och beställaren nöjd. Prestationsångesten är som bortblåst – till nästa gång. Då kommer den som ett paket på posten igen. Kan det vara så illa att ångesten är min drivkraft?

Håll utkik efter Bon Voyage – i februari kommer den med Dagens Industri.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *