Från skeptisk marknadskärring till nyfiken nyföretagare

nyföretagare

Den sista tiden har varit omvälvande. Jag börjar inse att förändringarna inte enbart handlar om mitt arbete utan lika mycket om mitt förhållningssätt till livet och de människor jag möter. 

Arbetar du tillräckligt länge på en och samma arbetsplats blir du till sist en tråkig gammal nejsägare. Jag var så trött på mig själv och mina negativa svar till nyanställda: ”det har vi redan gjort”, ”det testade vi för 10 år sedan”. Jag riktigt såg hur entusiasmen rann av dem – och jag led. Idag, när jag befinner mig i uppstarten av mitt nya bolag, är allt befriande oprövat. Varje morgon vaknar jag upp till en ny och spännande dag. Med en tom agenda finns inga förutfattade meningar, bara vita oskrivna blad som ska fyllas.

Öppna ögon = nya möjligheter

Ett möte leder till ett annat. En kontakt tar en överraskande vändning. En vänskaplig mejlkonversation slutar i en offert. Helt plötsligt måste jag ta ställning till utmaningar jag aldrig drömt om. Mina nya ögon ser möjligheter överallt. Jag njuter av att möta människor utan att vara skeptisk och misstänksam. Jag älskar att inte vara krass och synisk!

Spring inte iväg!

Det är nu det gäller att hålla i tömmarna; att bromsa, ta kommandot och styra i rätt riktning. Det är lättare sagt än gjort. Varje öppning är smickrande. Dessutom skulle det faktiskt kunna vara den sista. Hur underbart det än är att säga ja till allt måste jag våga stanna upp och reflektera: vad vill jag, åt vilket håll ska jag och tillsammans med vilka? FullSizeRender 3 Några tips från mig om du befinner dig i samma situation:

  • Ta det lugnt – låt inte ivern ta över
  • Stanna upp och tänk efter
  • Gör listor och mindmaps
  • Dela upp dina ”to-do-listor” i konkreta och visionära punkter
  • Prioritera – vad är det mest akuta för att nå din målgrupp? En snygg Facebooksida eller ett telefonsamtal?
  • Du behöver feed-back – ta hjälp av familj, vänner och grannar

Email

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *