Egenföretagare – plus och minus

egen företagare

”Det är måndag morgon…” Som egenföretagare med arbetsplatsen hemma kan det kännas extra tufft. Jag går till mitt ”kontor” som ligger vägg i vägg med sovrummet.

Visst kan det vara segt att komma igång en sömnig februarimorgon. Ingen resväg eller kavaj som talar om för mig att: ”nu det är dags”.

Visst kan jag sakna småpratet med kollegorna. Hur har helgen varit, vad har du bjudit på för mat, såg du deckaren igår?

Visst kan det vara svårt att få till en lunchpaus. När skrivandet kommit igång är det svårt att stoppa fingrarna och det finns ingen runt omkring som påminner mig.

Visst är det sällan jag ”lämnar kontoret” klockan fem. Helt plötsligt har dag övergått i kväll och familjen som kommit hem undrar vad jag håller på med.

Visst kan jag oroa mig för pensionsavsättningen. Det finns inte längre något garanterat penningflöde att räkna med.

Plustecknen väger tyngst 

Men alla ”visst” vägs upp av allt det jag får. Frihet, utveckling och ett helt nytt kontaktnät. Jag styr över min egen tid, jag har möjligheter att tacka ja och nej, jag har antagit utmaningar och är öppen för nya möjligheter.

Är inte risken stor att jag mossar igen här ute i fina förorten? Jag är lyckligt lottad som har mina studenter. De tvingar mig att hålla mig à jour med utvecklingen i denna föränderliga värld. Under våren ska jag handleda 35 blivande digitala strateger. De är framtiden. De lär mig massor.

Tips till dig som funderar på att starta eget:

Komplettera din kärnverksamhet med att utbilda. Efterfrågan är stor på kompetens från näringslivet. Som utbildare får du tillbaka lika mycket som du ger. Dessutom hjälper det till att jämna ut kassaflödet.

Kolla in BRISMO  – inte bara för att den är ”min bebis” utan för att du kan hitta oanade möjligheter där.

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *