Jag fann tron

Affärsidé

Nej, jag har inte gått och blivit religiös, jag har blivit med affärsidé. Men det finns likheter. Det började med en övertygelse, sedan kom idén och sist affärsplanen.

Hur kommer en affärsidé till? Det finns säkert lika många svar som det finns företag. Hos mig skedde det omedvetet och långsamt. Något gnagde i mig, en frustration som fick mig att börja skriva dagbok. Varje kväll innan jag somnade noterade jag vad som gett mig arbetsglädje och vad som tagit energi under dagen. I anteckningarna växte en röd tråd fram. Jag älskar att kommunicera med det skrivna ordet. Jag TROR på att text och innehåll har stor betydelse för företags framgång.

Gulligt & naivt – hoppas det funkar ändå

Visionen kom till mig tidigt. Jag kände att jag ville vara en ”räddande ängel” för marknadschefer och webbredaktörer. Formuleringen är barnslig, jag vet, men den innehåller faktiskt både mission och målgrupp. Av egen erfarenhet och genom att prata med andra marknadsmänniskor visste jag att behovet fanns. Igår var marknadschefens roll att köpa annonsplatser, idag ska hen fylla webb och sociala kanaler med innehåll.

När jag visste VARFÖR och till VILKA kom mina HUR och VAD av sig själva. (Att med stor lyhördhet hjälpa företag med digital kommunikation för att de ska få lojala kunder är mitt HUR. Relevant innehåll, allt från enstaka texter till hela strategin är mitt VAD).

Himmelriket nästa!

Det finns hyllmeter med böcker att läsa om hur du skapar en bra affärsidé. Jag är absolut inget proffs. Det jag delar med mig av här är bara min egen magkänsla: hittar du din TRO så kommer resten av sig självt.

Har jag kommit till himmelriket? Ibland känns det faktiskt så – fast på ett högst världsligt plan.

Hitta din affärsidé:

  • Först och främst – varför vill du starta eget?
  • Leta i dig själv – vad brinner du för?
  • Känns idén meningsfull?
  • Lyssna på din omgivning – efterfrågas det du brinner för?
  • Vem skulle du vända dig till?
  • Först när du är klar med ovan är det dags att formulera erbjudandet – hur och vad?

4 kommentarer

  1. Det hettar och inspirerar verkligen om dina ord. Ta mig 17 om jag inte blir lite sugen att starta eget 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *