Decembertankar 

summering 2106

Advent är mer än nedräkning inför julafton. Det är en tid för att summera året. Nådde du budget? Hann du med allt du tänkt dig? Har du haft kul och fått vara frisk? Det är både sunt och lärorikt att stanna upp och reflektera. Vad har du gjort bra och vad hade du kunnat göra bättre?

Det är precis ett år sedan jag tog mitt beslut att bryta upp och starta eget. Då kändes det som att jag stod framför en evighetslång hinderbana. Hjärnan var fylld av tvekan och oro. Efter det första och brantaste klivet fanns det ingen återvändo. Ett efter ett, har jag betat av alla hinder, påhejad av familj och vänner. Nu kan jag se tillbaka på 2016 som ett både spännande och glädjefyllt år.

Öppnat hjärtat 

Det mest positiva har varit alla underbara möten med nya och gamla vänner. Kanske är det jag som öppnat dörren och gjort plats där det tidigare varit stängt och fullt. Kollegor, väninnor, kunder, nätverkare, nyanlända grannar, elever, volontärer… Mina dagar har blivit rikare.

”Egen-företagar-ågren”

På minussidan finns alltid oron för intäkterna. Som nystartad egenföretagare vågar du inte tacka nej. Ibland känns det som om jag  tappar kommandot och missar avfartsvägar. När snällhet övergår i en känsla av att vara utnyttjad är det inte ok.
Mål 2017: att följa min plan och att inte förringa mig själv och verksamheten.

Första kundreferenserna

Vad är jag mest stolt över? Förutom det faktum att jag startat om på nytt är det mitt kliv in i skolvärlden. Varifrån fick jag modet att ställa mig inför en klass  med 35 vuxna elever på Nackademin? Jag är också stolt över den hemsida som jag, tillsammans med David Dopping, utvecklat och fyllt med innehåll. Kolla in utbildningsföretaget Brismo!  Jag är nöjd med resultatet – vad tycker du?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *