7 tips för att möta hösten

7 tips inför hösten

Ångest eller nystart? Att komma tillbaka efter en lång semester väcker blandade känslor. Det känns kanske skönt att komma in i rutinerna igen samtidigt som tanken på det snurrande ekorrhjulet ger obehagskänslor. Vad kan du göra för underlätta återgången till vardagen? Vad bör du tänka på för att möta höstens utmaningar? Här kommer sju tips som förhoppningsvis kan göra höstens ankomst lite mer positiv:

 1. Oro är normalt
  Försök att tänka på stress som något positivt. Stressen är kroppens naturliga sätt att förbereda sig.
 2. Hitta rytmen i tid
  Det är tufft att vända tillbaka dygnet över en natt. Ställ om till tidigare morgnar några dagar innan du börjar igen. Det hjälper kroppen att vänja sig.
 3. Ta vara på ljuset
  Förläng semesterkänslan. Dagarna är fortfarande förhållandevis långa. Passa på att utnyttja kvällarna till saker som du mår bra
 4. Kära återseenden
  Det mest positiva med att komma tillbaka till vardagen brukar vara kollegor och andra sociala nätverk. Visa att du uppskattar att träffa dem igen. Dela med dig av dina känslor och sommarminnen.
 5. Var förlåtande mot dig själv
  Ha tålamod. Kanske är du lite trögtänkt de första dagarna. Ta det lugnt – det kommer snabbt tillbaka.
 6. Blicka framåt
  Tänk på vad som ska hända under hösten. Vilka spännande utmaningar väntar? Utvecklingsmöjligheter?
 7. Dags för förändring?
  Om den känsla du bär på liknar mer ångest än oro är det kanske en signal på att du borde fundera över din framtid. Försök att ta reda på vad oron handlar om?  Vad kan du göra för att förbättra din tillvaro? Går det att förändra saker i din befintliga arbetssituation eller är det dags att bryta upp?

reflektion

För två år sedan, i augusti, återvände jag till jobbet efter en underbar sommar i Frankrike. Jag hann inte mer än komma in på kontoret förrän varningsklockorna började ringa. Något i min livssituation stod inte rätt till. Vad var det som var fel? Vad kunde jag förändra? Vad var jag beredd att göra? De frågorna funderade jag på under hela hösten. Varje dag ägnade jag en liten stund åt reflektion och till att skriva listor på åtgärder och tänkbara scenarion.

Idag har jag ingen oro inför hösten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *