Nätverk = varje chans till nya kontakter

nätverk & kontakter

Att springa på nätverksträffar har aldrig varit min grej. Frukostträffar som påminner om väckelsemöten ger mig rysningar. Men en sak har jag lärt mig – kontakter är a och o när du startar eget.

Det jag var mest rädd för när jag lämnade min anställning var ensamheten. Jag såg mig själv sittandes i vårt lilla hus utan någon att prata med. Det har blivit precis tvärtom. Aldrig har jag fått så många nya vänner på så kort tid.

Inventera din omgivning

Bekanta, yrkesrelationer, vänners vänner… Skriv ner tänkbara och otänkbara kontakter. Föräldrar från barnens dagis, medmänniskor i volontärgruppen, säljare som ringt regelbundet genom åren. Du är rikare på kontakter än vad du kanske tror.

Öppnar du en dörr öppnas flera

Mina uppdrag har jag fått genom gamla kontakter och deras kontakter. Ett möte leder till ett annat. En fika blir en affär. Jag har insett att jag inte vet var jobben finns. Det enda jag vet är att ju fler människor jag möter desto större är chansen att hitta någon som behöver min hjälp.

nätverk & kontakter

Nätverk av kompetent kvinnokraft

Jag undviker fortfarande de professionella företagsnätverken. Istället är vi fyra kvinnor som har startat vårt alldeles egna kvinnonätverk. Ett styrelseproffs, en f.d. kommunikationschef, en HR-expert och så jag. Vi sitter alla i samma sits. Nystartade, nyfikna och sugna på att göra något nytt i livet.

Delar du med dig får du mångfalt tillbaks

Vi träffas över en fika, lyssnar på varandras utmaningar, kommer med råd och tips. Vi tar till vara på varandras kompetenser och delar med oss. Problemställningar nöts och affärsidéer föds. Och det bästa av allt – vi har kul!

Vårda dina kontakter – de är en guldgruva!

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *