Starta eget vid 55 – är hon inte klok?

I ett halvårs tid har jag själv ställt mig den frågan. Är jag vid mina sinnens fulla bruk? Jag har ältat, legat sömnlös och lidit av beslutsvånda. Vad jobbigt livet blev när jag helt plötsligt insåg att det fanns ett alternativ.

I 30 år har jag jobbat på Bokningsbolaget. Jag har bott på tjusiga herrgårdar, rest till främmande länder och upplevt saker som andra bara drömmer om. Dessutom har jag varit delägare och fått bestämma! VARFÖR GE UPP ALLT DET? OCH VID MIN ÅLDER!

Sista veckan på jobbet

Det är nedräkning. Fem dagar kvar! Känner jag glädje? Nej. Ånger? Nej. Jag befinner mig i ett vakuum mitt emellan två världar. Mitt hjärta är fortfarande kvar på Bokningsbolaget. Jag är engagerad men ingen vill ha mitt engagemang. Jag har synpunkter men biter ihop. Jag är där men står vid sidan om.

Jag vet inte om jag vill att tiden ska gå fort eller långsamt. Fort, för jag är ivrig att komma igång med mitt nya företag. Långsamt, för jag vet inte hur jag kommer att reagera när jag inte har en arbetsplats med härliga kollegor att gå till. Tänk om jag faktiskt blir galen nästa vecka?

Starta eget
Galen TextIngela

Följ min ”starta-eget-vid-55-blogg”

Vad var det som fick mig att slutligen ta beslutet att hoppa? Vilka hinder har jag stött på under vägen? Och hur kommer det att gå för mig? Svaren kommer du att få här på bloggen.

Hoppas du vill följa med på min resa!

 10 kommentarer

  1. Åh, vilken grej. Blir så nyfiken. Klart det kommer bli bra. Tänk på allt du kan efter 30 år i arbetslivet. Go for it, Ingela!

  2. Vilken tjusig, främmande och drömsk resa du har framför dig. All lycka och kärlek till dig ❤️

  3. Må Du få en välsignad resa.

    Jag bröt upp efter 26 år med mitt företag och bytte plattform. Läskigt men den inre kallelsen var och är starkare.

  4. Jag har väl följt dig alla dessa år och jag vill veta resten av historien! Vi håller kontskten. Hälsningar från Dubai där vi är på uppdrag av Dubai Convention Bureau.

  5. Härligt att du kommit igång med bloggen och med företaget. Jag kommer att följa det hela med intresse och hoppas att vi kan komma igång med gemensamma projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *