Ettårsjubileum!

ettårsjubileum

Ettårsjubileum – skål för det! Enligt LinkedIn fyller Texting år. Det är tur att det finns sociala medier som har koll. Fast riktigt sant är du ju inte. Jag startade bolaget i januari 2016 och slutade min anställning i april.

Det som hände i mars för ett år sedan var att jag skrev mitt första blogginlägg och började sprida nyheten – bland annat på LinkedIn. Vad gjorde vi innan sociala medier? Skickade brev och ringde runt. Jag tackar digitaliseringen för att den kom innan jag startade eget.

Marknadsföringen har blivit så mycket effektivare, billigare och framförallt roligare. Klistra igen kuvert och sitta i kö i telefonväxlar har aldrig varit någon höjdare. Nej, nu är det andra utmaningar som gäller. Att ha koll på vad som händer är nog den tuffaste. Jag gör mitt bästa men ibland blir jag lite matt – det måste tyvärr erkännas.

Alla dessa förgängliga inlägg

Snapchat var en kul nyhet men nu när Facebook kopierat idén till alla sina tjänster kan jag tycka att det blir lite väl mycket. Instagram Stories, WhatsApp Status, Facebook Din Händelse och nu också Messenger Day. Vem orkar lägga upp händelser (som dessutom försvinner efter 24 timmar!) överallt?

Jag både avundas och tycker synd om de som växer upp nu. Tänk allt som de kommer att få vara med om! VR, AI – det går inte ens att fantisera om vad som väntar. Vad underbart att vara snabb i fingrar och hjärna och ha chans att hänga med. Men kommer deras hjärnor att klara av förändringstempot? Hur länge funkar vi i konstant uppkoppling? Kommer det att sluta med en kollektiv utmattning?

Älskar det oförutsägbara

Det var inte domedagsprofetior jag skulle ägna mig åt. Ett år som egen företagare – det är värt att fira! Skål för att jag slängde mig ut ur ekorrhjulet! In i det oförutsägbara och ovissa. Jag har ingen aning om vad jag gör om ett år och jag gillar den känslan.

Råden nedan gav jag i ett av mina första blogginlägg för ett år sedan. De står jag fortfarande för.

8 tips till dig som vill förändra ditt yrkesliv:

  1. Stanna upp och reflektera – låt dig inte dras ned i en nedåtgående spiral
  2. Leta i dig själv – vad kan du som andra kan ha hjälp av?
  3. Ta itu med din rädsla – vad är det värsta som kan hända?
  4. Lyssna bara på de positiva rösterna i din omgivning, stäng öronen för de negativa
  5. Fokusera på möjligheter – inte på det som kan gå fel
  6. Hitta kraften i din målbild – du ska TILL inte FRÅN något
  7. Unna dig själv att spåna vilt – av 10 knasigheter kanske en idé är genomförbar
  8. Skriv listor: möjligheter, styrkor, ekonomiska förutsättningar, kontakter

Och en sak till – se över ditt CV på LinkedIn, kanalen som tror sig ha järnkoll. Det är kanske där det händer…

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *