Starta-eget-mål: Flyta med eller ta kommandot?

starta-eget-strategi

Nu har mitt första halvår som egenföretagare passerat, rutinerna är på plats men min starta-eget-strategi har jag glömt. Gör det nå’t?

Nya lördagsnöjet: knappa in inkomster och utgifter i bokföringssystemet som jag hittade gratis på nätet. Fakturera är kul men inte debet och kredit. Och så dessa ständiga kuvert från Skatteverket.  Jag får obehagskänslor bara jag ser dem.

Någon ekonom eller administratör har jag aldrig varit. Det är ren disciplin (och en tålmodig make) som krävs. Nej, det är inte för att hålla på med siffror som jag har startat eget. Att skriva och utsätta mig för nya utmaningar är mina drivkrafter.

Aldrig försent att växa & lära

Den här höststarten har jag lärt mig massor om mig själv. Både styrkor och svagheter. Att undervisa och möta elever är bland det mest utvecklande jag har gjort. Nu ska  jag försöka ta med mig de erfarenheterna till nästa fas i mitt företagande. Vem har sagt att det inte går att lära gamla hundar att sitta?

Go with flow eller följa stigen?

strategi mål

Vart är jag på väg? Jag tackar ja till både det ena och det andra och har egentligen inte tagit kommandot över mitt företag. Jag har en snygg affärsplan men den följer jag inte. Där finns inte ett ord om utbildning, lektörsuppdrag eller konsulttjänster. Men måste jag bestämma mig? Är det nödvändigt att följa strategierna? Jag  tycker det är underbart att flyga dit vinden blåser och att inte veta vart jag landar.

Drömmar i alla nyanser

När jag drömmer om framtiden pendlar jag mellan ytterligheter som att bygga upp en ”riktig” contentbyrå med anställda till att gå en terapeututbildning och ägna mig åt det jag bestämde mig för som ung. Förmodligen hamnar jag någonstans mitt emellan. ”En skrivande medmänniska”? Hur låter det?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *