OM MIG

Jag heter Ingela Engblom och är skribent och marknadskommunikatör. Min affärsidé är att hjälpa företag med innehåll. Största delen av mitt yrkesliv har jag varit verksam i konferens- och eventbranschen där jag varit marknadschef och företagsledare i över 20 år.  Men våren 2016 bestämde jag mig för att starta eget för att få arbeta med det jag brinner för – text som inspirerar, berättar och säljer!

Content marketing redan för 20 år sedan

Mina år som marknadschef har bjudit på en händelserik resa. Från tryckta annonser i Gula Sidorna till sökoptimering på Google. Jag har sett trender komma och gå men en sak har de alla haft gemensamt – innehållet! Att skapa trovärdighet, inspirera till köp och få kunderna att känna sig trygga har varit min mission. Idag kallas det för ”content marketing”. När jag började med kundtidningar, nyhetsbrev och relevant information på hemsidan fanns inte det begreppet. Idag när våra handlingar och köp styrs av Google är innehållet viktigare än någonsin.

Hjälp med text och innehåll

Hur kommer det sig att jag startar eget efter 30 år som företagsledare och delägare? Jo, allt för mycket tid kom att gå till annat som inte har med innehåll och marknadsföring att göra. Jag vet att det finns många som känner igen sig. Bloggen missköts, Facebookinläggen hinns inte med, texten på hemsidan uppdateras inte och den lojalitetsskapande kundtidningen läggs ner på grund av tidsbrist. Det är då jag kommer jag in som en räddande ”content-ängel”, i stort som i smått.

Slå mig en signal – 070-527 92 54 –  eller mejla så berättar jag mer.

Vem är jag?

  • Uppväxt utanför Stockholm och gick på Kungsholmens Gymnasium
  • Drömmen om Frankrike tog mig till Perpignan
  • Läste psykologi i tre år i Uppsala men psykiatrin var en tuff värld att verka i
  • Tog en timeout från psykologin, började på Bokningsbolaget – blev kvar i 30 år!
  • Gått Poppius Journalistutbildning + webbredaktör
  • Webb- och marknadsansvarig för www.brimsmoab.se 
  • Freelanceskribent åt Newsfactory där jag bland annat är redaktör för Bon Voyage, Vintertider och Tid för konferens. Är även skribent för Stockholmsmagasinen på Värmdö & Nacka.